Sukutuotteet

Viljakaisen suku l-ll -sukukirjapaketti

Sukukirjapaketin hinta on jäsenille 120 € ja ei-jäsenille 150 € + mahdolliset postituskulut. Kirjoja voi noutaa Joroisista tai postitamme ne postiennakolla ilmoittamaanne osoitteeseen. Tilaukset sähköpostilla info@sukuseuraviljakainen.net tai Eveliina Kautto p. 040 521 5091.

Viljakaiset -sukulehti

27. Viljakaiset -sukulehti on ilmestynyt kesäkuussa 2023. Lehdessä kerrotaan mm. Viljakaisten elämänkertoja, tarinoita sukutiloista ja sukuseuran kuulumisia. Sukulehti lähetetään kaikille jäsenmaksunsa maksaneille jäsenperheille.

Jos ette ole saaneet lehteä, niin ilmoitattehan siitä sukuseuran jäsenasioiden hoitajalle. Ei-jäsenet voivat ostaa sukulehden 6 eurolla (+postituskulut). Sukulehti julkaistaan joka vuosi ja siihen toivotaan tarinoita, kuvia ja juttuideoita sukulaisilta. Lehden ”Henkilöuutisiin” voi jokainen jäsen ilmoittaa omien sukulaistensa perheuutiset. Ota yhteyttä sukulehteen liittyen joko sukuseuran yhteyshenkilöihin tai laita sähköpostia sukuseuran osoitteeseen info@sukuseuraviljakainen.net

Sukuvaakuna ja siitä tehdyt tuotteet

Viljakaisten kesän 2007 vuosikokouksessa päätettiin, että suunnitellaan ja toteutetaan Viljakaisille oma sukuvaakuna. Kokousväestä valittiin viisihenkinen ”vaakuna-työryhmä”, joka ideoi vaakunan ulkomuotoa ja asioita, jotka ovat nimenomaan Viljakaisille tärkeitä. Tärkeinä asioina nousivat savolaisuus, maahenkisyys, metsät ja vedet. Kesällä 2008 heraldikko Tapani Talari suunnitteli vaakunan ja vuosikokouksessa se esiteltiin kokousväelle. Suomen Heraldinen Seura hyväksyi vaakunan rekisteriinsä 6.10.2008 numerolla 1500.

Viljakaisten sukuvaakunasta on tehty isännänviirejä (450 cm), pöytäviirejä, vaakunaseinätauluja (A4 ja A3), brodeerattuja pikee-paitoja (naisille vaalea S-XL, miehille tumma M-XXL) postimerkkejä, erilaisia postikortteja, lippalakkeja, suruadressi (12 eri värssyä tai tekstitön), vaakunamuki sekä vaakunapinssi. Kesän 2013 Joroisten sukupäivässä esitetystä ”Köppölän kertomaa” -teatteriesityksestä on myös tehty dvd-elokuva, jonka voi myös tilata. Ostamalla sukuseuran vaakuna-tuotteita tuet samalla sukututkimusta. Tuotteita voit ostaa myös lahjaksi muille Viljakaisille esim. merkkipäiviksi. Tuotteita saat sukupäiviltä tai tilaamalla sähköpostilla info@sukuseuraviljakainen.net tai soittamalla Eveliina Kautolle p. 040 521 5091. Huom! Isännänviirejä, pöytäviirejä ja seinätauluja myydään vain sukuseuran jäsenille.

VAAKUNA-TUOTTEIDEN HINNAT (+ mahdolliset postituskulut): 

Isännänviiri 60 €

Pöytäviiri 40 €

Vaakunataulu A4 20 € ja A3 25 €

Pikee-paita 25 € (vain naisten vaaleita paitoja jäljellä)

Lippalakki 15 €

Postimerkki 2,50 €/kpl

Postikortti 2 €/kpl

Vaakunamuki 12 € (tuotetta ei ole tällä hetkellä varastossa)

”Köppölän kertomaa” -dvd elokuva 10 €

Vaakunapinssi 5 €

Suruadressi 12 €

Värssyvaihtoehdot:

 • ”Elon päivä iltaan kallistuu, sato kypsä maahan painautuu, taipuu täysinäinen tähkäpää, työ ja muistot aina jälkeen jää.”
 • ”Luoja kauan valmisti viljaa vuosi vuodelta verkalleen. Nyt enkelit kypsän lyhteen vei elämän herralleen.”
 • ”Murtuu elon siteet, kaikki häviää. Muistojen kauniit kiteet vain pysyviksi jää.”
 • ”Aika on korjannut viljaa, sarka jo kynnetty on.”
 • ”Ovat tyyntyneet elämän tuulet, on vain ikuisuus ja rauha.”
 • ”Lempeille vesille käy purtesi tie, kotisatamaan uuteen tuulet vie.”
 • ”Uusi aamu sarastaa, päivä kirkas hohtaa. Jokainen näin vuorollaan, tien päässä luojan kohtaa.”
 • ”Täällä on kuin kukkasella elo lyhyt meillä, siellä ilo loppumaton niin kuin enkeleillä.”
 • ”Siellä, missä nyt olet, kukkii kaunein maa. Siellä tuuli lempein puhaltaa.”
 • ”On hiljaisuus ja suru sanaton, mut tiedämme sun hyvä olla on.”
 • ”Siellä kukkia täynnä on maa, siellä uupunut levätä saa.”
 • ”Emme unohda muistoas kaunista, hyvää. Viime leposi olkoon rauhaisaa, syvää.”